HTML

Kérje INGYENES szálláshely honlapjának elemzését!

Szívesen felvetünk pár hibát, melyet célszerű lenne kijavítani honlapján!
Név:*
E-mail:*
Honlap címe:
Hotel marketing

Linkblog

Szállásadók honlap elemzés

Hotelek és szálláshelyek honlapjának elemzései. Kérje, és INGYEN véleményt kap honlapjáról! Maretinget tanítunk kis és közepes szálláshelyek részére - Mik a design hibái - Élményt nyújt-e a látogatónak - Hogyan fog foglalásokat hozni

Friss topikok

 • KissPéter: Örülök, és nagyon szép lett az oldal! (2013.04.08. 01:30) Hotel Kristály és Esterházy Étterem - Tata
 • KissPéter: @nur: Kedves Nur, az oldal elköltözött, a blog.szallasmarketing.hu oldalon hetente megjelenő bej... (2010.02.23. 08:18) Szálláshely honlapok elemzése INGYEN
 • szöszkehölgy: Engem azért meggyőzött. Semmi fölösleges villódzás. Azt hiszem tudom, hogy hol fogom elkölteni a ... (2009.11.16. 14:00) Akácos Vendégház
 • noncredo: Szép külalakú oldal, bár némi elcsúszás van pár helyen, amit ki lehetne küszöbölni. Ami nem igazán... (2009.06.26. 08:19) SPA & WELLNESS HOTEL FIT****
 • alien: "retinatorna" ez isteni. Ha szabad vitatkoznom, mind két menükiosztás tökéletes, a meglévő és az ... (2008.11.25. 19:06) Hotel*** Írottkő Kőszeg

Kuponos oldalak

2013.04.08. 01:36 KissPéter

Megoszlanak a vélemények a kuponos oldalakról

Szólj hozzá!

Marketing kis szálláshelyeknek

2013.04.08. 01:21 KissPéter

Amikor marketingről beszélünk kis szálláshelyek esetében, akkor a költséghetékonyabb eszközöket vesszük számításba. Az interneten sok ilyet találni, bár a bevált platformok ára rendre egyre drágul.

Több írás is van a kis szálláshelyek marketingjéről, amit érdemes megnézni, de leírok pár ötletet.

 • Saját honlap
 • Social média csatornákon való aktív szereplés
 • Kis szálláshelyek ideális kommunikációja a blog írása, ahol a személyes élményeket lehet megosztani, ami az apartmant, vendégházat családiassá teszi
 • Vendégek visszacsábítása
 • Hírlevél az eseményekről, blogbejegyzésekről

A marketing kis szálláshelyeknek nem is olyan nehéz, csak folyamatosan kell művelni. Segíthet egy előre kitalált stratégia meghatározása, ami kijelöli, és betartatja az utat. A már említett honlapunkon, és blogunkban is sokat írunk a témáról, hogy a kissebb vendéglátóhelyek tulajdonosai is használhassák az online marketing széles eszköztárát.

Szólj hozzá!

Címkék: szálláshelyek

Lankad...

2012.04.19. 10:39 KissPéter

Kicsit lankadt az írási mámor, de ha valakinek van elemzése, azt is szívesen közzé teszem az oldalon

Szólj hozzá!

Címkék: csak

Klára Villa Hévíz

2010.02.04. 10:54 KissPéter

Klára Villa HévízTechnika:

Az oldal technikai kivitelezése idejétmúlt. Ez azt jelenti, hogy nem keresőbarát, így a Google kevésbé részesíti előnyben. Egy új oldal programozása éppen ezért aktuális.

Navigáció:
Az oldalon egyértelmű navigáció van, ami jól kezelhető, de még mindig javítható. Kicsit jobban struktúrált menüvel jobb átláthatóságot érhetünk el, növelve a látogatók konfortérzetét. Külön jó ötlet az akció kiemelése. Általában ez a menüpont igen keresett, így még inkább.

Megjelenés:
Az oldal nem sugároz modernséget, látszik, hogy régebben készül. Sok esetben ez nem is probléma, ez nem számít, a lényeg a tartalom.
A tartalom tagolását, olvashatóságát javítanám. Használni kell a főcím, alcím rendszert, mert az emberek 95%-a azokat olvassa el, és csak néha a folyószöveget.
Jó, hogy vannak képek, de hiányzik az oldal egységes megjelenése, egy keret, egy forma, amitől megjegyezhetővé válik a Villa.

Szólj hozzá!

Szálláshely honlapok elemzése INGYEN

2009.10.08. 16:18 KissPéter

INGYEN

 OLDAL ELEMZÉS

SZÁLLÁSADÓKNAK

Mi van akkor, ha csak Neked tetszik az oldalad?
 • Túl csicsás
 • Túl átláthatatlan
 • Túl  divatjamúlt
 • Túl kevés foglalás érkezik róla


Tegyen valamit, és első lépésnek egy INGYENES felmérés, nem is olyan rossz!

3 komment

Akácos Vendégház

2009.10.04. 15:53 KissPéter

A vendégház honlapja: www.akacosvendeghaz.hu
Külalak, általában:

A fejléc túl nagy terjedelme ellenére az oldal átlátható külsővel rendelkezik. Lehet, hogy csak azért szúrt szemet, mert most írtam egy cikket a Landing Page, azaz az érkeztetési oldalról, így tudom, mekkora értékes felület veszik el a kép által.
Ennek ellenére a kialakított fa-közeli koncepciót az egész honlapon keresztül végigkísérhetjük. A fotóknak is nagy szerep jut, ami nagy hatást tesz szálláshelyet keresők számára.

Navigálás:
A honlap a maga 7 menüpontjával jól navigálható, a menük átláthatóak. Valóban a legfontosabb pontok jelennek meg, és többé-kevésbé még a sorrendjük is megfelel a népszerűségi sorrendnek.
A kapcsolatfelvételhez, és a galériához még menübe se kell menni, ami nagyon ötletes, meggyorsítja a navigálást, jobb élményt biztosít.

Hírlevél:
Ezen a ponton látok javítanivalót, hiszen a hírlevélnél nem látni semmilyen motiváló erőt, hogy feliratkozzak, valamint nem tudom miért is kéne megtennem. Csak remélhetem, hogy nem küldik el másnak, vagy nem eladó cipőkről kapok majd leveleket. Persze gyanítható, hogy akciókról fog szólni, de az interneten amit nem írunk le egyértelműen, az bizonytalanságot szül.

Összegezve:
Egy vendégházhoz méltó külalakú honlapot láthattunk, de a kötelezőnél alig tett többet. Sokkal több érdekes információt (ami a keresőkre is jó hatást tesz), több meggyőző erőt kéne beletenni, és jobb hatékonysággal működhetne.

1 komment

Thermal Hotel Gara

2009.07.30. 12:34 KissPéter

Hotel honlapja: www.hotelgara.hu

 

 
Külalak, általában:
A Thermal Hotel Gara honlapját felkeresve egy megszokott honlappal volt szerencsém találkozni, amin már foltokban ugyan, de megtalálható a modern technikák kihasználása. Látszik, hogy informált volt vagy a honlapkészítő cég, vagy a marketinges csapat. Használják a technikákat (videó, hírlevél), de a használat hatékonyságán volna mit csiszolni, a videó ugyanis túl lent látható, a hírlevél lehetősége pedig nagyon el van dugva, így csak az találja meg, aki nagyon keresi. Jó ötlet volt a térkép animálása, azaz a főbb útvonalak megjelenítése nagyobb városokból. Ez a lehetőség kicsit el van rejtve, tanácsolom az animáció kapcsolati oldalon való megjelenítését.

Navigálás:
Az oldalon vannak navigálási hibák. Először is nem lehet a főoldalra visszamenni (se menüponttal, se a logóra kattintva). Ez zavarhatja a látogatókat, hiszen egy biztos ponttól fosztja meg őket. Másik hiba, hogy az alsóbb szintű oldalaknak, mint a gyógyászat és wellness résznél van, nincs külön menüpontjuk, így ha mélyebbre megyek, nem tudok a wellness szolgáltatások között navigálni. Itt bal oldalon egy külön menüt raknék az ilyen helyzetek miatt.

Nyitóoldal:
A nyitóoldalt külön kiemelem, mert sokat tanulhatunk belőle. Nagy hiba, hogy gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a többi oldal, azaz nincs megkülönböztetve. A szövegek, akár az egész honlapon, tagolatlanok, így nagyon lelkesnek kell lenni, hogy elolvassa az ember.
A nyitóoldalnak a honlap szívének kell lennie. Innen indul ki mindenki, és ha eltéved, ide tér vissza, ezért kell minden fontosabb részt megjeleníteni, képeket használni, tagoltan és röviden írni. Ha nyitóoldal szövegét megfeleznénk, akkor már közelítenénk a szükséges szövegmennyiség duplájához...
A videó az egy remek ötlet! Tömör, informatív és bemutatja a hotelt, képekben járhatjuk be, így minden részletét megismerhetjük. De rossz helyen van. Sokkal feljebb kell tenni, hogy szem előtt legyen, és azonnal megnézhesse az érdeklődő.

Összegezve:
Az oldal egy jó koncepciót követ, de mind látogató, mint keresőbarát szempontból megbukott a vizsgán. Újra le kell ülni, és a jól működő, de csak tessék-lássék módon kivitelezett honlapot rendesen el kell készíteni. Működni fog, gratulálok a munkához, de pont azok az apró kis lépések hiányoznak, amitől vendégeket toboroz.

Szólj hozzá!

Címkék: hotel

Hotel Kristály és Esterházy Étterem - Tata

2009.07.30. 10:13 KissPéter

A hotel honlapja: www.hktata.huKülalak, általában:

Az első „találkozáskor” egy nyitólap-szerűséggel találkoztam. Egy hatalmas kép ugrott elő, azt hittem nem is a hotel oldalán vagyok. A felület egy akció hirdetője lehet, de egyrészt akkora, hogy fel sem lehet fogni elsőre, másrészt túl tolakodó, harmadrészt rossz benyomást kelt, még azt sem tudja az ember, hogyan navigáljon tovább. Szóval az első ránézés nagyon rossz benyomást kelt.
A képre kattintva minden a helyére kerül, és bejuthatunk az oldalra. Egy jól tagolt, átlátható oldalt találhatunk, kár volt ezt a beugró oldallal elrontani. Mindent megtalálok, így végignézem a honlapot.

Navigálás:
Minden belefér a monitorba, így elsőre bárhova eljuthatok az oldalon. Ez pozitívum. Talán a menük tagolásán, átláthatóságán lehetne javítani, de a célnak megfelel.

Összegezve:
Az oldal a kezdeti negatívum után egy átlagos oldal képét mutatja. Az alapvető funkcióknak megfelel, bár semmilyen előnyt teremtő funkciót nem használ, így a konkurencia számára könnyen felülmúlható. Mindenképp javaslom a hírlevél, vendégkönyv, vagy hasonló eszközök használatát, és a keresőoptimalizálásra való felkészítését a honlapnak. A tanácsom minden szállásadónak, hogy egy informatív oldalt próbáljon meg kidolgozni. Bővebb tanácsokért a www.szallasmarketing.hu oldalt javaslom.

2 komment

Címkék: hotel

Benta Hotel***

2009.07.30. 09:07 KissPéter

A hotel honlapja: www.bentahotel.huKülalak, általában:

Az oldal elsőre megnyerő külsőt sugároz, semmi sem riasztja el a látogatót. A nyitóoldal kérdése itt is előjön, azaz nem a biztos középpontját jelenti a honlapnak. Az egész honlapra jellemző, hogy túl szellős, kevés plusz információt tartalmaz. Emiatt az az érzésünk, hogy csak a kötelező webes jelenlét volt a cél, nem pedig egy átfogó webes megjelenés pillérjének kiépítése.

Navigálás:
Az oldal egyszerű felépítéséből fakadóan jól navigálható, hiszen 5 menüpontot tartalmaz, melyek az oldal tetején a megszokott helyen találhatóak. A nyelvválasztás lehetősége viszont rossz helyre került. A zászlók a látható részen kívülre esnek, így nem biztos, hogy mindenki megtalálja.

Fotók:
A fotógaléria érdekessége, hogy nem külön menüként jelenik meg, hanem az éppen aktuális rész mellett a bal sávban. Érdekes megoldásnak tűnik, hiszen ott láthatjuk, ahol éppen szükség van rá, de személy szerint egy külön menüpontot is szentelnék rá, mert a vendégek szeretik megnézni, hova is utaznak, így ezt a keresett részt néhányan szem elől téveszthetik.

Összegezve:
Egy egyszerű oldalt ismerhettünk meg, ami épphogy a webes megjelenés kötelezettségének tesz eleget (amellett jó kiindulási pont!). Valószínűleg ez nem elég a mai körülmények között, így egy teljes koncepció kidolgozását és megvalósítását tanácsolom.

Szólj hozzá!

Címkék: hotel

SPA & WELLNESS HOTEL FIT****

2009.03.16. 17:03 KissPéter

A hotel honlap: www.fithotel.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
Megjelenésben mi más kívánhatnánk egy hotel honlapjától, mint amit első(!) pillantásra a Spa and Wellness hotel Fit weblapjától? Semmit! Megnyerő színek, képek, a természet sugárzása. Második pillantásra (és lehet csak a szakavatott szemnek) de azért kiderülnek a böngészőfüggetlenségből eredő, vagy gondatlanságból elkövetett gondok: kilógó hírlevél feliratkozás mező, a háttér leveleibe belelógó tető. De ezek csak azén kekeckedéseim.
A gond akkor kezdődik, amikor elkezdek olvasni. Erről a tipikus hibáról már úgyis régen írtam. Ebbe azok a honlapkészítő cégek esnek, akik nem tanultak nyomtatott tipográfiát, vagy nem járatosak a felhasználóbarát webfejlesztésben. Ugyanis a szövegek olvashatatlanok, nem tagoltak, vagy túl sok a kiemelés, és be van sűrítve fényképek közé, vagy vannak ugyan címek, de azok  szöveg kiemelésektől mentesek. A sorkizárt szöveg pedig a weben nem szép: néhol ujjnyi lyukak tátonganak a szavak között, ami rontja az összhatást, és az olvashatóságot. Ennek a javítása 3 perc munka.

Navigálás:
A menükről sok szót nem kell ejteni. A lényeges menüpontok megvannak, esetleg a sorrenden lehet változtatni. A módszer egyszerű: megnézzük a statisztikában, melyek a legkeresettebb menüpontok, és abban a sorrendben helyezzük el a menüket.

Keresőbarátság:
Az oldal keresőbarát kódolású. Persze ez nem minden. Erre a részre viszont az elemzéssel nem térek ki, mert komolyabb titkokat fednék fel, amit ügyfeleimnek tartogatok :)

Összegezve:
Az oldal, sőt mondhatni oldal-csoport előtt szép jövő állhat, ami kell is egy ilyen piacon, mint Hévíz.

2 komment

Címkék: hotel

Magdus Néni Vendégvárója

2009.03.16. 16:16 KissPéter

A honlap címe: www.kovacs.cn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
Igazi különlegesség az oldal honlapkészítés szemszögéből, ami a felhasználóknak nem biztos, hogy az előnyére válik. Nézzük!
Elsőre sokat kellett gondolkoznom, hogy minek a honlapján járok. Egy gyűjtőportálén, vagy egy szálláshelyén. Ugyancsak keresnem kellett a menüket, és a menük között is. A képek és a szövegek is kicsik, így nehéz kihámozni a lényeget, az engem érdeklő információkat. Tehát mint felhasználó, nem vagyok megelégedve az oldallal, pedig tartogat finom megoldásokat!
A kapcsolattartó fényképe azonnal bizalmat áraszt, ami ösztönzi a foglalási kedvet, ezt az elvet követve lehetne több fénykép az oldalon. Egy kis ismertető is van alaprajzzal, ami szintén nem hagy bennem kétséget, hova is megyek. Ezt mindenki szereti tudni! Térkép, árajánlat, minden megvan ahhoz, hogy dönteni tudjak. Semmi design nincs, de mégis jó!

Navigálás:
Az oldal a mindent egy lapra elvet követi, ami elsőre nem biztos, hogy mindenkinek feltűnik. Ez azt jelenti, hogy nincsenek aloldalak, hanem görgetéssel navigálhatunk, illetve jobb oldalt van egy kedves, de sajnos használhatatlan megoldás: a menük mellett látható fényképek végig velünk tartanak böngészés közben. Azért használhatatlan, mert nincs rájuk írva, hova is vezetnek, így ha az elején nem jegyeztük meg a jeleket (ami valószínű), akkor csak találgatni tudunk.
Előnyt is jelenthet ez a felépítés, hiszen ha nincs más választása a látogatónak, minthogy görgessen, akkor egy előre meghatározott úton tudjuk végigvezetni. Ha jól építjük fel a sorrendet, akkor nyert ügyünk van.

Keresőbarátság:
Sajnos, mint a legtöbb honlapnál, itt is ismételni tudom magamat: az oldal kevéssé keresőbarát. Ennek egyik fő oka, az almenük hiánya, ami miatt sok lehetőséget nem lehet kihasználni. Folytathatnám a sort a formázási stílusok, vagy a képek elnevezésének hiányával.

Összegezve:
Érdekes honlap. Van rajta sok jó ötlet, a kivitelezésen kell javítani. Úgy gondolom, ha a szálláshelynek lenne két honlapja, az egyiknek ez meg is felelne, így lehetne kísérletezgetve fejleszteni. Ha gyors ráncfelvarrást kéne ajánlanom, akkor a menüket változtassák meg, illetve az elsőre megjelenő rész jobban utaljon egy apartman honlapjára.

Szólj hozzá!

Címkék: apartman vendégváró

Anno apartman

2009.03.16. 15:21 KissPéter

Az apartman honlapja: www.anno-apartman.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
A honlap első ránézésre nem láttat profi munkát. A kicsit kezdetleges design nem ösztönöz arra, hogy ez alapján válasszam szállásomul az Anno apartmant. Pedig a névválasztás remek! Az anno visszaröpíthetne a múltba, felejtetve a mindennapi nyüzsgést, és hétköznapokat. Ez minden, amire pihenés közben vágyik az ember!
De a külalak nem minden. Főleg kisebb szálláshelyek engedhetik meg maguknak, sőt néha csalogató is lehet, ha nem professzionális kinézetük van.

Navigálás:
Az oldal navigálása egyszerű, éppen ezért jó. Minden fontos információ elsőre jól látható, így mindent megtalál a látogató. A sorrenden/csoportosításon változtatnék, mert nem egymás mellett vannak az összetartozó elemek. Egymáshoz tenném az apartmanok, árak, elérhetőségek pontot, és elkülönítve helyezném el a többi elemet.
A képeslap küldés menüpontot fölöslegesnek érzem, hiszen csak zavaró tényező. Jó ötlet, hogy a vendégek maguk terjesszék az apartman logóját, de a kivitelezést jobban is meg lehetne oldani.

Keresőbarátság:
Az oldal nincs keresőoptimalizálásra kihegyezve. Nem használják az oldal elnevezéseket, valamint az olyan alapvető dolgokat, mint az előre definiált stílusok. Ezen a fronton mindenképp javítani kell!

Összegezve:
Az oldal az alapvető elvárásoknak megfelel, de sokkal többet is ki lehet hozni belőle. Egy kis smink kell a külalaknak, nagyobb a struktúrának, és egy plasztikai sebészet a marketingnek, és a tulajdonos meglepően fogja tapasztalni, hogy mennyit javul a foglaltsága.

Szólj hozzá!

Címkék: apartman

Hotel*** Írottkő Kőszeg

2008.11.20. 22:35 KissPéter

A hotel honlapja: www.hotelirottko.hu


Külalak:
A honlap valószínűleg nem egy mai darab. Megjelenéséből és kódolásából ez tűnik ki először. Látszik, hogy folyamatosan és gondosan van frissítve, ami nagyon fontos, megjelenésében azonban nem tükrözi azt a színvonalat, amit a galériában megjelent képek alapján elvárnánk tőle. Jó látni, hogy minőségi fotókból gazdálkodhatnak, ezeket azonban jobban kellene felhasználni, hiszen az utazni vágyók szállodaválasztási döntése azon is múlik, látják e hogyan néz ki, ahol meg fognak szállni.
A honlap állandó magasságú, ami több szempontból sem szerencsés. Egyrészt nem késztet görgetésre, így a teljes tartalom elolvasására, másrészt a keresők szempontjából sem előnyös (de erről a keresőbarátságnál bővebben írok), harmadrészt jobb helykihasználást átláthatóságot tesz lehetővé, a megszokott módszer.

Navigálás:
A menük logikailag nagyon jól el vannak különítve egymástól, amit ritkán látok más honlapoknál. Ez segíti az eligazodást. Egy szállodánál azonban a galériát, árakat és az akciókat feltűnő helyen érdemes kiemelni/megismételni, hogy mindenképp meglátogassák (a foglalás lehetőségéről nem is beszélve).
A főoldalra nem lehet visszamenni. Ez nagyon zavaró, mert az a honlap legbiztosabb, és egyik legfontosabb oldala. A főoldal kialakításánál különös figyelemmel kell eljárni, itt kell elkapni a látogató figyelmét az akciókkal, szolgáltatásokkal.

Keresőbarátság:
Az oldal nem keresőbarát. Sajnos ezt a mondatot sok honlapnál le kell írnom. Felsorolásszerűen: a frame-es szerkezet gátolja a keresőrobotokat az oldal indexelésében, a menü képekből áll, tehát nem látja a kereső, milyen oldalra navigáljuk, a szövegek nem stílusokkal formázottak, így a kereső nem tud különbséget tenni szövegek között, így a kulcsszavak jelentősége csökken. A keresők korában már ezek az okok elegendőek az újratervezéshez.

Összegezve:
Egy jól navigálható oldalt láthattunk, amin ha elvégzik a kor elvárásainak megfelelő módosításokat, és jobban kihasználják az internet lehetőségeit, egy remekül profitáló honlap lesz az eredmény. Apró trükkök, egy szakértő tanácsai, és megtérülő eredményt fognak látni. Tanácsolom az oldal felújítását, és az online marketing minden részletének alkalmazását az oldalon. Látszik, hogy az értékesítés ezen része kicsit el lett hanyagolva, de nincs nagy baj, az oldal megjelenésében, tartalmában, lelkesedésében jelenleg is megfelelő, nem vendégriasztó, de a felújítás után jelentős növekedés lesz tapasztalható mind látogatottságban, mind a foglalások számában.

6 komment

Címkék: hotel

Váralja vendégház Döbrönte

2008.11.15. 19:21 KissPéter

A vendégház honlapja: www.varaljavendeghaz.hu

 


Külalak:

Az, hogy látszik, hogy szívvel, lélekkel készült a honlap, nagyon pozitív, főleg, ha egy vendégházról van szó, ahova pont a kedvességért, nyugalomért, esetleg magányért utazik az ember. De mivel ez egy kritika oldal, néhány részletet meg kell hogy említsek. Ugyan szakavatottnak kell lenni, de már távolról látszik, hogy ez egy Joomla honlap, ami azért baj, mert sok alapelem nincs megváltoztatva, és sok fölösleges funkció gátolja az áttekinthetőséget. Hiányzik az egységes stílus is, minden csak lóg a levegőben. Látszik, hogy saját gyártmány, nem szakavatott kezek készítették. (Ismétlem vendégháznál nem nagy baj ez, de vannak hátulütői.)

Navigálás:
A navigálást olyan közepesre értékelem, mert ugyan a fontos menük megvannak, égsem lehet jól átlátni a honlapot, keresgélni kell a lehetőségeket. Egy szóval nem a vendégház honlap vezet, hanem a látogató kezében van az irányítás.

Látogató-, keresőbarátság:
Rengeteg figyelemelterelő elem van az oldalon, kezdve a nyomtatási ikonoktól a kedvencek közé rakásig. A szövegek - amikről már annyira sokat írtam -nem jól tagoltak, olvashatatlanok. Nagyon jó szövegek vannak az oldalon. Barátságosságot sugallnak, és az ember legszívesebben már holnap elindulna, hogy pihenjen egyet. Szövegezésre csillagos ötös! A Joomla rengeteg eszközt biztosít a honlap keresőbaráttá tételéhez. Ezek közül sajnos semmit sem használ ki a weboldal.

Összegezve:
Egy nagyon jó alapötletekkel, kedvességgel ellátott oldal rossz megvalósítását láthattuk. Ez csakis a szakember hiánya miatt történhetett meg, a honlap tulajdonosa mit sem tehet róla. Egy kis pofozgatással, technikai segítséggel az oldalt varázslatossá lehet változtatni!

4 komment

Címkék: vendégház

Szalajka Liget hotel és apartman

2008.11.15. 18:03 KissPéter

A hotel és apartman honlapja: www.szalajkaliget.hu

Külalak:
A honlap első ránézésre is profi munka. A színvilág a természetet tükrözi, ahol a hotel és apartmanházak megtalálhatóak. Kellemes nézni az oldalt, ami elősegíti a látogatók oldalon való tartózkodásának hosszú idejét. Az oldal tetején kellemes képek futnak, ami szintén segít beleélni magunkat a környezetbe, és elképzelni ott tartózkodásunk idejét.

Navigálás:
Kedves grafikai elem a bal oldali menü tartódoboza, ami a kilincsre lógatható táblát hívta segítségül, utalva ezzel a vendéglátás jellemző tartozékára. Itt viszont nem szerencsés a középre igazítás, hiszen az rontja az olvashatóságot. A navigálást még jobban könnyítené, ha kevesebb, vagy  jobban csoportosított menüket használnának.

Látogató-, keresőbarátság:
Az oldal tervezői figyeltek a látogatókra és a keresőmotorokra egyaránt. Talán a betűkön lehetett volna nagyítani, és több kiemelést alkalmazni, de a listaelemek és a szövegbe ágyazott linkek kárpótolnak mindezért.

Összegezve:
Egy vendégszerzésre alkalmas honlapot láthattam, ami egyre sűrűbben fordul elő hotelek körében. Ez is arra mutat, hogy kezdik felismerni a szállodák az Internet jelentőségét a vendégszerzésben. Gratulálok, csak így tovább!

Szólj hozzá!

Címkék: hotel apartman

Palócház

2008.09.01. 15:48 KissPéter

A ház honlapja: www.palochaz.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
Anyitólap az oldal kettősségét mutatja, azaz nem csak a vendéglátásra összpontosít. Talán ez az egyetlen eset, ahol elfogadható az olyan nyitólap, ami nem rögtön a lényegre koncentrál. A vendégházra lépve egy kellemes megjelenésű, ám nem a lényegre fókuszáló nyitólapra lépünk. A letölthető pdf-ek nem a legjobb megoldások, a szöveg tördelése nehezen olvasható oldalt eredményez. A színvilág nagyon jó, visszaadja az élményt, amit egy vidéki nyaralás adhat. Az oldal látványa kiemelkedőnek számít a kisebb vendégházak között, és külön jó benyomás a domainnév választás is.

Navigálás:
Az oldalon bal oldalt található a menü, így minden azonnal átlátható, és a struktúra könnyen bővíthető. Mégis, mintha kicsit szét lenne esve, így a szemnek több ideig kell keresnie a menüpontot, amire kíváncsi. Ajánlom a menüpontok újracsoportosítását, a különleges ajánlatok másutt való feltüntetését, és a fontosabb elemek kiemelését. Az elérhetőség megjelenítése minden oldalon jó ötlet volt, a kapcsolatnál viszont jól mutatna egy térkép, és egy üzenetküldő rendszer.

Látogatóbarátság:
Az oldal keresők szempontjából rossz felépítésű. A Frame-es szerkezet gátolja a robotokat az oldal feltérképezésében, és az amúgy magas rangú oldalt a kulcsszavakra való előre jövetelben. A keresőre optimalizálást mindenképpen fejleszteni kell az oldalon.

Összegezve:
Egy szép megjelenésű oldalt láthattam, amin az apró trükköket kell fejleszteni. Első sorban a keresőkre való optimalizálás hiányzik, meg az, hogy a statisztikát átrágja, és annak alapján a látogatókra illessze az oldalt.

Szólj hozzá!

Címkék: vendégház

Samu vendégház Vértesszőlős

2008.09.01. 13:47 KissPéter

A vendégház honlapja: www.samuvendeghaz.mlap.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
Egy házi készítésű honlap előtt állunk. Mivel egy vendégházról van szó, így nem probléma a külső megjelenés: mindent megtalálunk az oldalon, amire szükségünk lehet a döntéshez. Egy problémát fedeztem fel, hogy a fejléc nem magáról a vendégházról szól, hanem Vértesszőlősről. Ezt érdemes lenne megváltoztatni, vagy belevenni a montázsba. Jobb oldalról levenném az órát, és a hirdetést, mert annak semmi funkciója sincsen, csak figyelemelterelő.

Navigálás:
Jól navigálható az oldal. Amit belevennék még, az a foglalás. Nem mintha nem találnám meg a főoldalon a lehetőséget, de a megszokás miatt mindenképp megkönnyítené a vendég dolgát. A fotógalériák menüt pedig előrébb tenném a sorban, hogy hamarabb szemet szúrjon.

Látogatóbarátság:
Az oldal jobb megjelenése érdekében több képet javaslok tenni az egyes aloldalakra. Megnyerő tud lenni, ha a szövegek mellett a szállásról fotók is megjelennek. Aki utazni akar, és szállást keres, szereti látni is, hol fog aludni.


Összegezve:
Egy szépen összeállított honlapot láthatunk, csupán apró javítások hiányoznak róla. Pont azok a kis trükkök, amiket sokszor emlegetek (szövegek szedése, képek használata). Nagy hibának tartom viszont, hogy ingyenes tárhelyen van az oldal. Évi pár ezer forintért cserébe teljesen saját honlap tulajdonossá lehet válni, ami szabadságot biztosít és bizalmat ébreszt.

Szólj hozzá!

Címkék: vendégház

Villa Medici

2008.08.18. 15:21 KissPéter

A hotel honlapja: www.villamedici.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
A honlap megragadó külalakú. A köszöntő oldal ugyan mellőzendő, mert csak húzza a látogató idejét, de ezen kívül az első benyomás pozitív. A szövegek kódolásával valami probléma van, mert az ékezetes betűk rosszul jelennek meg (Macintosh gépnél). Vitatott dolog, hogy a fejlécben figyelemelterelő-e a változó kép. Szerintem célszerűbb lenne minden menüponthoz egy, a témába vágó képet elhelyezni. Ez az al oldal üzenetét is erősíteni tudná.

Navigálás:
A hotel honlap navigálása megfelelő. Jól van megtervezve, hogy csak a témán belül láthatóak az oda tartozó menüpontok. Amit még külön kiemelnék, az a galéria, hiszen minden utazni vágyó szívesen nézi meg, hova utazik. Az áraknál a menük sorrendjét máshogy rendezném, mert nem biztos, hogy a jelenlegi a fontossági sorrend. Ezt egy jó statisztika (Google Analytics) meg tudja erősíteni, vagy cáfolni.

Látogatóbarátság:
Az oldal látogatóbarát. Jól vannak tagolva a szövegek, ami nem csak hotel honlapok esetében fontos, de ott különösen. Nagy hiba viszont, hogy ha már bementünk egy nyelvbe, onnan nem lehet másikat választani. Ez csak az említett (rossz) nyitólapon tehető meg.

Keresőbarátság:
Nincs egyedül ezzel a Villa Medici, de a kódolás nem keresőbarát. Egyszerűen az alodalak már rangot sem kaptak a Google-től, ami nagy hiba (hiszen a látogatók felének innen kéne érkezniük). A helyzetet valószínűleg a menük kódolása okozza. Amilyen hamar csak lehet, ki kell javítani a hibát! A szövegek sem a keresőkben való előrejövetelt segítik. Biztos vagyok benne, hogy egy áttervezés több bevételt hozna!

Összesen:
Nagyon jól működő honlap lehetne a villamedici.hu. Mégsem lehet, mert nem találhatják meg a látogatók, akik rendelnének. Pont azok az apró trükkök hiányoznak, melyek segítségével lendületet kaphatna. Egy kis odafigyelés, és pár gondos kéz hiányzik. Hiába a külső nem minden.

2 komment

Címkék: hotel villa

Spa Hévíz

2008.08.18. 10:12 KissPéter

A hotel honlapja: www.spaheviz.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
A honlap megnyerő külalakú, és teljesen megállja a helyét. Mindig is tetszettek a fejlécben elhelyezett nagy és kifejező fotók, mert nagyon jó hangulatot tudnak adni egy oldalnak. Itt ez sikerült is. Sok kivetnivalót nem fedeztem fel ezen a területen: dicséret.

Navigálás:
Az oldal jól átlátható, de kevésbé logikus navigációval rendelkezik. Kicsit jobban lehetne elrendezni az egymáshoz tartozó egységeket. Az oldal célja a szálláshelyek értékesítése, és pont ezek a részek szorulnak háttérbe. Az ugyan egyedi dolog nálam, hogy a leugró menüket nem annyira szeretem, de a lényeget két menüpontba sűríteni, és rábízni a látogatóra, hogy azon belül mit nézzen meg, kicsit luxus. (Egy kérdés, ami már máshol is felmerült: az ajánlatkérés-szobafoglalás- menüpontnál az árajánlatkérés szó nem furcsa? Nekem kicsit az. A szó inkább az utaztatókat célozza...)

Látogatóbarátság:
Látogatóbarátnak nevezem az oldalt, mert jól olvasható, tagolt szövegekkel rendelkezik. Ugyan a navigálással vannak gondok, de ez főleg a keresőoptimalizáltságot rontja (azt nagyon!!!).

Keresőbarátság:
Ez egyértelműen a tervező cég hibája. Volt alkalmam találkozni a Webshark céggel egy keresőoptimalizálás konferencián. Design területén jók, de egy ekkora cégnek illene már megismerkednie a honlapok látogatottságnövelésével. Saját bevallásuk szerint is csak most kezdenek ismerkedni a témával, ami nem kell, hogy magyarázzam, mekkora probléma... Az eredmény meg is van. Az oldal (ami megérdemelné), rettenetesen alacsony ranggal rendelkezik a Google-ben. Sok oldalát nem is indexeli a kereső, ami nem csoda, hiszen flash technológiát alkalmaznak. Nem ellenzem a technikát, de más megoldás is van, illetve mindenki tudja, hogy a menüket nem célszerű így készíteni, vagy legalábbis alternatív módot is kell adni a Google robotnak. Ezen a téren a honlapot teljesen újra kell dolgozni, különben az össze többi eredmény fölöslegessé válik.

Összességében:
Az oldalon rengeteg mindent tudok meg Hévízről. Ez nagyon jó, mert fontosnak tartom a környék leírását minden szállásadó honlapon, de már-már eltereli a figyelmemet a szálláshelyekről. Kicsit előtérbe hoznám a témát. Az oldal tetszetős, azon változtatni nem kell, viszont a keresőbatátságra azonnal megoldást kell találni, mert hátraveti az egész munkát!

Szólj hozzá!

Napvirág vendégház

2008.08.18. 08:50 KissPéter

A Vendégház honlapja: www.napviraghaz.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Általánosságban:
Az oldal komoly átdolgozásra szorul. Tartalmilag megvan benne minden, ami egy oldalhoz kell, de ez megjelenésben és struktúrában nem mutatkozik meg. Ezzel a résszel kell foglalkozni. Ami tetszett, és látom működik is, az a vendégkönyv. Nagyon jó módszer a bizalom kiépítésére!

Navigálás:
Az oldalon megtalálható a navigálás lehetősége, de nehezen azonosítható. A menü nézzen ki menüként, különben nem kattintják végig. Például háromszor is körbenéztem, mire megtaláltam a galériát.

Keresőbarátság:
Régi technikával készült oldal mindent nélkülöz, ami egy optimalizált honlaphoz kell: falsh fejléc, amit nem látnak a keresők, és frame-es oldal, amit szintén nehezen fejtenek meg. Ezt sűrgősen orvosolni kell, mert a látogatások nagy részének keresőkön keresztül kéne érkezniük, ami javítható.

Összességében:
Van mit javítani az oldalon. Egy újratervezést javaslok. A nyitóoldalra különösen oda kell figyelni. Benne van a lényeg, de jobban kellene terelnie a látogatót.

Szólj hozzá!

Címkék: apartman vendégház

Balatonvilla

2008.08.18. 04:11 KissPéter

Az apartman honlap: www.balatonvilla.fw.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Külalak:
Saját készítésű honlapról van szó, tehát rögtön kicsit óvatosabban beszélek. A kicsit amatőr külső egyes esetekben még meggyőző is lehet, mert az olcsóbb szálláshelyet keresők biztosak lehetnek abban, hogy pénzük nem a drága onlinemarketingre megy el. Sajnos jelen esetben nem tapasztalható az utánajárás sem, így az alapvető elemek sem stimmelnek. Az oldal bejárható, tehát nincs nagy vész, de minden elemet cserélnék.

Navigálás:
A nyitóoldalról még beszélek. Ezen kívül viszonylag egyszerű az oldal felépítése, el nem fog tévedni senki. A legfontosabb dolgok ott vannak: árak, képek. Illetve mégsem: a kapcsolatfelvétel hiánya súlyos hiba, hiszen ez lenne az oldal lényege. A kapcsolatot minden oldal aljára elhelyezném.
A fotóalbum új ablakban nyílik, és egy másik honlapra visz. Ha meg akarjuk tartani a vendéget, ne nyitogassunk új ablakokat, és maradjunk a saját honlap közegében.

Látogatóbarátság:
A látogatókat elsőre két dolog riaszthatja el. Az első, a nyitólap. Ezzel időt vesztenek, illetve időt veszt az apartman tulajdonosa abból, amit rá szánnak a látogatók. Másrészt az ingyenes tárhely. Egy domainnév manapság egy évre, tárhellyel 5-6000 Ft-ért elérhető. Egy napi kiadás harmada...
A szöveg igazítását is megemlíteném. Szöveget csak balra zárjunk, mert különben rosszul olvasható. Az pedig szintén az élményt rontja.


Összegezve:
Új honlap kell, új domainnévvel, ami saját, el nem idegeníthető, és bizalmat is kölcsönöz. Mindenkinek szól a véleményem: még a legkisebb apartmannak is érdemes saját honlap. Akár pénzért is. Gondolkozzunk: egy rendes honlappal ritkán kell foglalkozni (most tekintsünk el a komoly profitra hajtástól, milliós reklámkampányoktól). Azokat a műveleteket akár a tulajdonos is el tudja végezni, tehát az oldalt egyszer kell elkészíttetni. Ha csak 10 000 Ft-ért ad ki egy szobát, akkor is 1-2 hetes foglaltság behozza az oldal árát. Megéri-e 2 hét „koplalás”, hogy utána bőség legyen? Szerintem igen. De vigyázzunk! Néha a 20-30 000 Ft-os honlap többet árt, mint használ. Olyannal dolgoztassunk, akinél megéri a befektetett összeg!

Szólj hozzá!

Ciklámen vendégház

2008.03.08. 15:11 KissPéter

A vendégház honlapja: www.ciklamenvendeghaz.hu

Külalak:
A honlap tetszetős, elsőre megnyerő külalakú. Hibája, hogy a szövegek nehezen olvashatóak. Ennek két formája van. Az egyik a szöveg mögötti famintás háttér, ami zavarja a szemet. Álltalában minden honlapra érvényes, hogy egyszínű, világos háttér legyen a szöveg mögött (nem véletlenül van így a könyveknél is).
A másik a szöveg tagolása. Ha azt szeretné, hogy elolvassák tartalmát, azt jól kell tagolni. Főcímeket, alcímeket kell létrehozni, kiemeléseket, listákat kell alkalmazni. A Ciklámen vendégház honlapján ez hiányzik.

Navigálás:
Az oldal jól navigálható, nincs túl sok menüpont, nem téved el a látogató.

Látogatóbarátság:
Az oldal a menüpontok miatt jól navigálható, de a jelenlegi nyitólappal problémák vannak. Egy nagyon jó videó van ugyanis az oldalon, amit ugyan át lehet ugrani, de zavaró. Egy honlap legfontosabb eleme a nyitólap, mert ott dől el, marad-e a látogató, vagy tobábbáll. A videó nagyon meggyőző (bár tipográfiailag javítható), ezért szükség van rá, de én máshogy hívnám fel rá a figyelmet.

Keresőbarátság:
A honlap nem keresőbarát kódolású. A frame-ek használata nehezíti a keresőrobotok munkáját, nehezen optimalizálható oldalt eredményeznek. Hiányoznak a h1, h2, h3, stb. szövegformázás.

Összességében:
A www.ciklamenvendeghaz.hu oldal lakalmas vendégéjszakák értékesítésére, de ennek hatékonysága megtöbbszörözhető! Ezeken a területeken javaslom a javításokat:
 • Nyitóoldal
 • Kód
 • Szöveg háttere, olvashatóság
 • A szöveg tagolása

3 komment

Címkék: vendégház

Csicseri vendégház

2008.03.08. 08:52 KissPéter

A csicseri vendégház honlapja: itt tekinthető meg
Külalak:
A vendégház honlapja egy blogon belül található, így külalakja egy sokszor használt sablon. Már az ingyenes megjelenés sem feltétlenül megnyerő: a vendég nem tudja beleképzelni magát a vendégház környezetébe. Mivel vendégházak álltalában nem készíttetnek arculatot (költségei miatt), honlapjának azt az érzést kell közvetíteni, amire a vendég számíthat.

Tartalom:
Sajnos a blog jelleg miatt nem is beszélhetünk igazán honlapról. Menük hiányában minden információ egy lapon jelenik meg, ami nem lenne baj, hiszen jól vezeti a látogatót, de a bejegyzések nem éppen oda valóak. (A foglalás visszajelzése neméppen tartozik mindenkire.)

Összességében:
Két dolgot javasolok: vagy indítson külön a vendégháznak egy külön blogot, vagy foglaljon le saját domainnevet. Persze inkább az utóbbi a nyerő ötlet (erről bővebben a www.hotel-klinika.blog.hu oldalon olvashat), hiszen így saját kézben tarthatja a rendszert.

2 komment

Címkék: vendégház

Gárdos vendégház

2008.02.15. 13:58 KissPéter

A szálláshely honlapja: www.gadorosvendeghaz.hu

Az oldal elsőre megfogó külalakkal bír. Rögtön kiderül róla, hogy szálláshelyről van szó. A fejlécben jó ötlet volt elhelyezni nagy, a környezetet bemutató fotókat kitenni.

A szöveg:
Az oldalon túl egybeolvadnak a szövegek. Van ugyan főcím, és tagolás is megtalálható, de mégsem elég olvasható a szöveg. Törekedni kell arra, hogy az oldalt pásztázva ki lehessen szűrni a lényeget.

A navigálás:
Túl sok menüpontot találni a bal oldalon. Nem az a baj, hogy sok menüből áll az oldal, hanem, hogy átláthatatlan, túl sokat kell keresgélni.

1 komment

Címkék: vendégház

Hotel Residence****

2008.02.14. 00:23 KissPéter

A hotel honlapja: www.hotel-residence.hu

Külalak:
Gratulálok, mert a honlap képi világa nagyon jól sikerült! Mindennek megvan a maga képi illusztrálása. Világos, hol van az akció, hol a többi ajánlat.
Külön szimpatikusak a videók az oldalon. Látszik, hogy a hotel felismerte az internet lehetőségeit!

Szólj hozzá! · 1 trackback